Make your own free website on Tripod.com

 

 

Glas javnosti, 28.06.02.

 

             Izborno vece Medicinskog fakulteta osporilo zvanje za 33 nastavnika

 

Ostali bez titula iz bivseg rezima

 

             Medju unazadjenim nastavnicima nasli se i JUL-ovski ministar zdravlja Milovan Bojic i njegova supruga Dragana

 

             BEOGRAD - Izborno vece Medicinskog fakulteta je na prekjucerasnjoj sednici odlucilo da zvanja oduzme nekim nastavnicima ovog fakulteta medju kojima su i bivsi ministar zdravlja Milovan Bojic i njegova supruga Dragana Bojic. Milovan je izgubio mesto redovnog profesora, a njegova zena mesto docenta.

             Posle sednice na kojoj je referisano o 53 nastavnika, Vece je tajnim glasanjem donelo odluku a se ne potvrdjuje izbor za 33 nastavnika, a da se potvrdi izbor 20 predavaca.

             Nastavnicima koji su direktno izabrani u nastavnicka zvanja bez prethodnog asistentskog staza i oni koji su preuzeti sa drugih fakulteta, ukupno njih 18, nisu potvrdjena tako stecena zvanja.

             Nisu potvrdjena ni zvanja 15 nastavnika koji su unapredjeni vanredno, pa se oni sada vracaju na prethodno zvanje. Potvrdjeno je 20 nastavnika koji su vanredno unapredjeni, jer su clanovi Veca na osnovu predloga Komisije i poznavanja kandidata, tako glasali. Vece ce na sledecoj sednici odlucivati o jos sedam kandidata za koje referenti nisu sada imali odredjeni predlog.

             Bez zvanja redovnog profesora ostali su Milovan Bojic, Dragoljub DJokic, Vesna Bjegovic, Momcilo Babic i Miroslav Opric. Nije potvrdjeno ni zvanje vanrednim profesorima preuzetim s drugih fakulteta: Vuku Florijanu i Stevanu Nasticu, a bez tog zvanja ostali su Radisav Scepanovic, Dragoljub DJokic, Vesna Bjegovic, Dusan Scepanovic, Dragan DJuric, Milisav Cutovic, Snezana Milacic, Reik Huskic, Momcilo Babic, Slobodanka Ilic, Ruzdija Ramadani, Miodrag Djordjevic. Nije potvrdjeno zvanje docenta Dragani Bojic, Vesni Skodric, Gradimiru Dragutinovicu, Zeljku Smoljanicu, Vasiliju Drecunu, Velimiru Obradovicu i svima koji su direktno izabrani.

             Potvrdjena su zvanja Snezani Simic, Ljiljani Janosevic, Petru Seferovicu, Slobodanu Slavkovicu, Ivani Butkovic, Milki Drezgic, Draganu Radovanovicu, Zoranu Krivokapicu, Predragu Pesku, Branislavu Stefanovicu, Petru Stojanovu, DJordju Radaku, Dejanu Stefanovicu, Milanu Djokicu, Zoranu Krsticu, Draganu Milanovicu, Branislavu Nestorovicu, Vojku DJukicu, Zoranu Vukasinovicu i Marku Bumbasirevicu.

 

                                                                     M. B. - K. V.